Vanzatorul prin intermediul sit-ului www.centru-printare-online.ro promoveaza produse si servicii de printare “la comanda” (personalizate). Produsele personalizate sunt vandute in anumite cazuri dorite de Utilizatori impreuna cu accesorii cum ar fi dosare cu sina, bibliorafturi, cutii de arhivare, suporti roll-up, etc.

In cazul accesorilor vandute in cadrul Comenzilor, Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, adica sa returneze accesoriile in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta niciun cost, cu exceptia celor de livrare, in urmatoarele conditii :
a)    In conformitate cu prevederile OUG 34/2014 perioada de renuntare expira in termen de 14 zile de la ziua in care cumparatorul intra in posesia ultimului produs din comanda, in cazul in care se vor livra separat.
b)    In cazul in care cumparatorul decide sa se retraga din contract, acesta va informa vanzatorul prin email, la adresa specificata in sectiunea de contact a site-ului sau prin formularul de retur.
c)    Formularul de retur contine urmatoarele informatii :
i.    Nume si prenume client
ii.    Date de contact : email si telefon
iii.    Numarul comenzii
iv.    Motivul solicitarii de returnare (produs deteriorat, depasirea termenului maxim de livrare, livrarea unui produs cu specificatii diferite decat cele din comanda, livrarea altui produs, alte motive)
v.    Datele contului bancar in care se va face returul banilor
vi.    Observatii
d)    Vanzatorul va returna Cumparatorului pretul achitat pentru accesoriile din Comanda in termen de 3 (trei) zile lucratoare de la primirii returului din partea Cumparatorului la unul din punctele sale de lucru.
e)    Pretul accesoriilor returnate se va restitui in contul indicat de Cumparator in formularul de retur.
f)    In situatia in care produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca nou (ambalaj deteriorat, accesorii lipsa, produs deteriorat) Vanzatorul poate solicita o taxa pentru readucerea accesoriilor in parametri initiali sau pentru acoperirea diferentei de pret din vanzarea produsului ca resigilat/reconditionat sau poate reexpedia produsul la solicitarea cumparatorului, cheltuielile de livrare fiind suportate de cumparator.
g)    Cumparatorul este direct responsabil pentru diminuarea valorii accesoriilor rezultata din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea calitatii si functionarii acestora. In situatia in care cumparatorul isi exercita dreptul de retragere dupa utilizarea accesoriilor peste limita necesara stabilirii naturii, caracteristicilor, calitatii si functionarii acestora, cumparatorul este responsabil pentru diminuarea valorii acestora.
h)    Accesoriile care se livreaza in cutia produsului si ambalajul original fac parte integranta din produs. Cumparatorul are obligatia sa returneze ambalajul original nedeteriorat impreuna cu produsul si toate accesoriile lui. Ambalajul original nu trebuie sa prezinte taieturi, rupturi, etichete lipite sau alte stricaciuni si trebuie protejat pe durata transportului prin infoliere sau ambalare in cutie de carton de transport.
i)    Accesoriile returnate care prezinta urme de uzura vor fi acceptate la retur numai dupa efectuarea unor procedee de reparare, cosmetizare, igienizare ori inlocuirea pieselor deteriorate care vor avea drept rezultat aducerea produsului la o forma ce va permite comercializarea lui ca produs reconditionat.
j)    Vanzatorul poate retine din pretul total al accesoriului returnat o suma de bani reprezentand diminuarea valorii produsului ce poate varia intre 5 – 50% din valoarea initiala, in functie de costul pieselor inlocuite si de manopera de reconditionare necesara sau de valoarea de revanzare ca produs folosit.
k)    Contravaloarea taxei de diminuare a valorii produsului returnat va fi comunicata cumparatorului dupa inspectarea produselor returnate, inainte de efectuarea propriu-zisa a procedeelor de aducere la o forma comerciala a produsului. Cumparatorul are dreptul sa ceara reexpedierea produsului returnat, cheltuielile de transport fiind in sarcina sa.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere (retur) din contract urmatoarele Produse :
a)    furnizarea de produse „la comanda”, realizate dupa specificatiile precizate de Cumparator sau personalizate;
Pentru conformitate, prevederile legale ale OUG 34/2014, Art.16, lit.(c), sunt urmatoarele:
“Sunt exceptate de la dreptul de retragere prevazut la art. 9-15 in ceea ce priveste contractele la distanta si contractele in afara spatiilor comerciale urmatoarele: (c) furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar”
Acestea nu pot fi returnate decat dacă prezinta defecte de fabricatie.
b)    furnizarea de produse care sunt inseparabil amestecate sau atasate / montate cu alte elemente dupa livrare